דף הביתמינימליזם ומזון
מינימליזם ומזון
13:59 05.12.2019
כשאנחנו נכנסים לסופרמרקט בשביל לקנות לחם ומוצאים את עצמנו יוצאים עם עגלה שלמה- זה באמת בגלל צורך אמיתי שלנו או שמשהו במבנה הסופרמרקט משפיע על התודעה שלנו וגורם לנו לקנות? בפודקאסט "חיות כיס" של "כאן 11" דנה פרנק ושאול אמסטרדמסקי יצאו לחקור מה עומד מאחורי המדפים.
כל כך הרבה דברים משפיעים על הרגלי הצריכה שלנו, על קבלת ההחלטות שלנו ברגעים בהם הארנק שלוף- אך האם עצרנו פעם לחשוב איך מבנה הסופרמרקט משפיע על החלטות אלה? אופן סידור המוצרים, האריזות...כל אלה נועדו לגרום לנו לעבוד ממקום לא רציונאלי ולשלם כמה שאפשר עבור דברים שלא בהכרח בריאים לנו (ואחוז גדול מתוכם ימצאו את עצמם בפח). אז מה עושים?
בתוכנית "חיות כיס" פרק 121 דנה פרנק ושאול אמסטרדמסקי מספרים לנו על תולדות הסופרמרקט- איך הוא נוצר, איך הקיום שלו השפיע על הרכיבים שאנחנו אוכלים (המוצרים נלחמים על חיי מדף ארוכים ולכן מתווספים להם חומרים משמרים כאלה ואחרים המזיקים לבריאותינו), ואיך אופן הסידור של המדפים בנוי כך שהמטרה שלו היא לגרום לנו לקנות יותר.
אולי יעניין אותך גם...