מינימליזם בבית - להחזיר לעצמנו את הזמן שאבד

11:19 30.04.2019

 

מינימליזם בבית- מאיפה מתחילים? ולמה? בפודקאסט של אלי היא מציעה כמה אפשרויות להתחיל את תהליך ההתמנמנלות- במטרה להיפטר מחפצים מיותרים, ולהקל את השיעבוד היום יומי והמרדף אחרי סידור החפצים, הכביסות והכלים בבית. 

 

 

 

 

אלי הייתה אמא שוקעת שעייפה מגריפת צעצועים שילדיה הקטנים השליכו מבלי משים, ומטביעה בערימות כביסה שלא יכלה להתמודד איתן. כשהתחילה את תהליך המינימליזם שלה, המושג עוד לא הפך לטרנדי, והיא בעצמה לא ממש ידעה מה היא עושה.

היא רק ידעה דבר אחד- היא חייבת להוריד מעצמה את כמויות העבודה שהבית דרש ממנה.

 

בפרק הזה בפודקאסט אלי נותנת עצות למינימליסטים המתחילים, שרוצים לאוורר את הבית מחפצים מיותרים- כדי להקל על עצמם את המרדף אחרי הסדר והארגון ביום יום. (אני אוסיף ואציין שהתהליך הזה באופן אישי גם שחרר אותי מהצורך לקנות. אבל על כך נרחיב בהמשך)

היא מציעה שיטה ששונה מהשיטה של גורו הסדר המינימליסטי הידועה- מארי קונדו , ומציעה שתי אפשרויות:

להתחיל מהמקלחת - כיוון שהכי קל לזהות שם מה אפשר לזרוק ובמה לא משתמשים,

או להתחיל מהקטגוריה בבית שגוזלת מאיתנו הכי הרבה זמן- למשל- בגדים שהופכים לערימות כביסה אינסופיות.

 

בניגוד למארי קונדו שמציעה רק שיטה אחת ברורה- והוציאה ספר  המתאר לפרטי פרטים איך להתחיל, איך להמשיך, איך לקפל ואיך לאכסן- אלי טוענת שאין דרך אחת שמתאימה לכולם, ולכן כל אחד צריך למצוא את הדרך שלו לארץ המינמול.

 

התנגדותי היחידה לנאמר בפודקאסט הזה היא שהנאמר מכוון לאימהות בצורה מופגנת, ולא להורים, לאבות (מה עם זוג חד מיני של גברים?), לרווקים, לזוגות שבחרו לא להביא ילדים לעולם-  או פשוט לאנשים. אלי. בקטע הזה כדאי לך להתקדם כפרה. את קצת מאחור.

 

אבל, מאוד התחברתי לנאמר בהקשר של ההכרה בעובדה שלכל אחד יש דרך אחרת להיתמנמל, ושהדבר החשוב שצריך להבין הוא שהמטרה בכל הסיפור הזה- היא להפוך את הבית שלנו למשרת אותנו- במקום שאנחנו נשרת אותו!

פודקאסט של 20 דקות. מומלץ למינימליסטים המתחילים. בהצלחה.

 

הכותבת היא מעיין טל. בעלת הבלוג החברתי "הסולידרית" והעורכת הראשית של מגזין "מינימליזם ישראל"

שתף

אולי יעניין אותך גם...

loader