5 כללים מינימליסטיים שיעזרו לכם להחליט למי להצביע
איך יצביעו המינימליסטים השואפים להתפכח מאשליות שיווקיות- ובניהן שיווקיות פוליטיות- בבחירות הקרובות? 5 כללים שיעזרו לכם להחליט מה הכי נכון לכם \ מעיין טל
פוליטיקה היא כידוע תחום שלא חף מאינטרסים כלכליים, פוליטיים ואישיים.
הפוליטיקאים משחר ההיסטוריה השתמשו באמצעים של שיווק אגרסיבי כדי להוביל את העם ולייצר לוחמה פסיכולוגית מול המדינות היריבות.
החל מתקופת רומא העתיקה בה ארמונות ענק פוסלו ודמותם של מלכים הוטבעו על מטבעות על מנת ליצור תחושה שהמלך הוא אל- מעין סלברטי של אותה התקופה- ועל כן העם צריך לקבל את מרותו והמדינות האויבות צריכות לפחד ממנו (כי הרי אדם שהצליח לייצר ארמון כל כך גדול ומפואר- בוודאי יפגין את אותה אינטנסיביות במלחמה מולן)- ועד היום, כאשר פוליטיקאים מקבלים ייעוץ כיצד להתלבש, לדבר, להתיחס לעצמם, להתיחס ליריבים ולענות על שאלות נוקבות של עיתונאים.
הקושי של האזרחים היום לקבל החלטה למי להצביע נובע בין היתר מתחושה- שאנחנו לא באמת יודעים מי הוא האדם העומד מאחורי התדמית המנצנצנת- הבילתי חדירה, והאם באמת הוא מסוגל לעשות את מה שהוא אומר- או שפשוט נכון לו כרגע להגיד שיעשה זאת.
אנחנו קוראים לפוליטיקאים "שקרנים" "מושחתים", אבל בעצם- הפוליטיקה עצמה היא המשחק שמביא אותם לשקר.
אז מה עושים?
צמצמנו את העצות שלנו לעזור לכם בבחירה ל5, בתקווה שאולי תצליחו בכל זאת למצוא דרך (וזה קשה, מאוד) למצוא מעט אמת בסבך השקרים התדמיתיים והמשחקים הפוליטיים.
להלן 5 הכללים למינימליסטים המצביעים:
1. מפלגה זו לא קבוצת כדורגל
לא להישאר נאמנים. גם אם אתמול הצבעתם שמאל היום אתם יכולים להצביע ימין. יכול להיות אדם שיפעל בצורה שמאוד תואמת את השקפת עולמכם שיעמוד דווקא במפלגה שנהגתם ללעוג למצביעיה. אל תתנו להגדרות שלכם את עצמכם- "ימני" "שמאלני" "דתי" להפעיל אתכם על אוטומט. תחשבו טוב.
2. אל תצביעו למישהו רק כי זה אומר עליכם משהו
זה לא אומר עליכם כלום. אי אפשר להגדיר אנשים לפי הנטיות הפוליטיות שלהם. יכול להיות שכל החברים שלכם תמיד הצביעו שמאל ולעגו לימין, ואם היום תצביעו ימינה יסתכלו עליכם כעל בבונים. או להיפך, שכל חבריכם ימנים ואם תצביעו שמאל יקראו לכם בוגדים. שיקראו. לכו עם הלב.
3. מעשים. לא מילים.
יש הרבה פוליטיקאים שמדברים יפה. שנשמעים ממש כמוכם כשאתם מדברים על פוליטיקה בשיחות סלון. אבל זה שהם אומרים מילים לא אומר שהם עושים שום דבר ממה שהם מדברים עליו. תחקרו- מה באמת הם עשו? שימו לב שמנהיגים משמאל לפרקים עשו פעולות לגמרי ימניות (רבין ופרס היו אלה שהובילו את תהליך ההפרטה בישראל) ומנהיגים מימין עשו פעולות שנחשבו שמאלניות (שרון בתקופת ההתנתקות). לפעמים אדם אומר דבר אחד אבל עושה משהו אחר. תקשיבו למעשים.
עבודת דוקטורט של הח"כ לשעבר ענת מאור מעלה כי מחוקקים מצטיינים בשנים 2003-1992 מצאו עצמם מחוץ לכנסת- למה? כי הם השקיעו בחקיקה במקום בתקשורת. אפשר לקרוא את הכתבה המלאה כאן.
אז איפה אפשר לקבל מידע?
כאן אפשר לראות מי הצביע עבור איזה חוק (אתם יכולים לחפש חוקים שחשובים לכם)
וכאן אפשר לעקוב אחרי הצעות חוק, כולל שמות חברי הכנסת שהציעו אותה
זה אומנם מצריך מחקר קטן. אבל זה שווה יותר משעות של צפייה בחדשות במרואיינים משווקים את עצמם ומספרים לנו על מה שהם עשו. עדיף שנחליט בעצמנו אם הם באמת עשו משהו או לא.
4. תנסו לראות את האקט השיווקי
למה המנהיג אומר את מה שהוא אומר? מתנהג כמו שהוא מתנהג? נראה כמו שהוא נראה? האם הוא נראה כאילו מישהו ביים אותו לדבר? מה הוא מנסה לשדר לכם ולמה?
5. אל תספרו למי אתם מצביעים
זה ישבש את ההחלטה שלכם. לחץ קבוצתי הוא דבר קשוח. תצביעו מתוך החלטה לא לשתף אחרים במה שאתם מצביעים. יכול להיות שרק בעקבות החלטה כזאת הבחירה שלכם תשתנה.
אולי יעניין אותך גם...