"אמרנו ליו"ר מטה הדיור שהממשלה חייבת לעצור רגע, להקפיא את התוכנית ולעשות חושבים מחדש", צוטט אטיה ב'גלובס', והוסיף: "צריך לעצור ולחשוב איך באמת מחזקים מבנים נגד רעידות אדמה, כי היום זה לא ממש קורה".
'גלובס' מצטט עוד את אטיה, באומרו כי: "ברמת המאקרו 'תמ"א 38' זה קצת לעבוד על הציבור בעיניים. דווקא ליישובים שנמצאים בסיכון על קו השבר, התוכנית כלל לא נותנת מענה. המדינה כמעט לא עושה כלום לחיזוק בפועל, למעט מספר צעדים נקודתיים, וגם זה בקצב איטי שלא מתקרב למה שצריך".
בעיר יבנה קיימים מבנים רבים שלא עומדים בתקן העוסק בעמידות מבנים בפני רעידות-אדמה, בעיקר בשכונות הוותיקות, להם כוחות החירום וההצלה קוראים מזה שנים רבות להיות זהירים ולשים לב לכל סדק או שבר חשוד ביסודות הבניינים. הם נקראים להתריע בפני הרשויות מבעוד מועד, בוודאי בשבועיים האחרונים, בהם מתרחשת פעילות סייסמית ענפה באזור הצפון, בסמיכות לקו השבר הסורי-אפריקני, בערים טבריה וחיפה וסביבתן.
חבר מועצת עיריית יבנה, מאיר-בן הרוש, עוקב ומשגיח מקרוב אחר נושא תמ"א 38 במישור העירוני: "במשך שנים אני מתריע על סכנות של רעידות-אדמה ונזק שייגרם לבניינים, במיוחד בשכונות הוותיקות, שעומדים מעל 60 שנים, וגם בניינים בני 40 שנים, שהיסודות שלהם חלשים ויכולים לקרוס בזמן רעידת-אדמה".
בן-הרוש מוסיף: "על אף הביקורת, כיום הפתרון הזמין היחידי לתהליך הזה הוא תמ"א 38, המתבצע כבר במספר אתרים בעיר, ויש לברך את החלטת ראש העירייה, והוועדה לתכנון ובנייה שאני חבר בה, לאפשר ליזמים לבצע את הפרויקט במקומות המועדים לפורענות בעיר. העירייה מיישמת החלטה לוותר על כל תשלומי הדיירים לטובת האגרות הנלוות, בכדי לקדם את הפרויקטים של תמ"א 38, ובהם 'פינוי-בינוי' ".
בן-הרוש מציין עוד כי במסגרת תכניות 'פינוי-בינוי' ביבנה עומדים כיום על הפרק ארבע תכניות: רחוב האלון, רחוב הכרמל, שד' העצמאות ורחוב החרמון.