שיטת הבישול סו ויד כבשה את עולם הבישול הביתי בסערה במהלך השנתיים האחרונות. כפי שאולי שמעתם, סו-ויד היא טכניקה של בישול מזון באמבט מים, בצורה איטית ובטמפרטורה מדויקת שנקבעת מראש.
הביטוי סו ויד הוא תרגום מצרפתית, ומשמעותו "תחת ואקום", וכך בדיוק הבישול מתבצע. המזון נאטם בשקית ואקום, ורק אז נכנס לתוך המים.
שיטת סו ויד משיגה תוצאות מדהימות, עבור סוגי מזון רבים, אבל צריך לדעת לעשות את זה נכון. אנחנו פה לעזור, עם כמה טיפים שימושיים במיוחד.
אטימת המזון חשובה מאוד, לשם שמירה על טמפרטורה קבועה לאורך הבישול. לכן, יש שני דברים עליהם אתם לא יכולים לוותר:
מיכל פלסטיק גדול - אמבט המים צריך להיות מספיק גדול, לפחות 8 ליטר, כדי לווסת את הטמפרטורה היטב וגם לספק מספיק מקום לבישול עבור מספר גדול של אנשים.
שקית אטומה - מתכוני סו ויד רבים דורשים זמני בישול ארוכים מאוד, מה שאומר ששקיות האיטום צריכות להיות עמידות ואיכותיות במיוחד. אפשר להשתמש בשקיות לפריזר עם רוכסן, אבל אנחנו ממליצים להשתמש בשקיות ואקום של ממש.
הן עולות יותר, אבל משיגות תוצאות הרבה יותר טובות, וגם נשארות יעילות ושומרות על עקביות לאורך זמן.
בדיוק כמו כל שיטת בישול אחרת, משתפרים על ידי תרגול. עדיף להתחיל עם מתכונים פשוטים יחסית: נתחי סטייק או חזה עוף גדולים ופילטים של דגים כמו בקלה או סלמון. התחלה פשוטה תסייע לכם להתרגל למנגנון ועל הדרך להנות מאוכל נהדר.
תתחילו עם מזונות שבישלתם בעבר. עם קצת תרגול, תקבלו את הביטחון לקחת על עצמכם מתכונים מסובכים וייחודיים יותר.
אם אתם מוצאים קצת אוויר מתוך השקית בזמן אתם בודקים את האוכל, זה לא תמיד אומר שאתם צריכים להפסיק את הבישול ולהתחיל מחדש.
כיסי אוויר מדאיגים, מכיוון שהם יוצרים מחסום בין האוכל למים, ומונעים ממנו לשהות בטמפרטורה הנכונה. אם אתם מבשלים במשך זמן ארוך מאוד, כמה כיסי אוויר קטנים לא אמורים להרוס לכם את המאמץ, כי ממילא הכל מגיע בסופו של דבר לטמפרטורה אחידה.
עם זאת, בבישול קצר יותר כיסי אוויר עלולים למנוע את התפשטות החום ברחבי האוכל באופן שווה. כדי למנוע כיסי אוויר, כדאי לסובב את השקית מספר פעמים במהלך הבישול.
שיטת הסו ויד מאפשרת לכם לבשל מבלי להשגיח כל הזמן על האוכל, אבל טעויות עדיין אפשריות, ואתם לא יכולים להתעלם מכך. לפעמים, אפילו כאשר מגדירים את הטמפרטורה הרצויה והמדויקת, מכשירי סו ויד עדיין יכולים לבשל יתר על המידה את האוכל שלכם.
סו ויד זה לא קסם. ויסות הטמפרטורה אמנם גורם לחוויית בישול קלה מאוד, אבל אתם צריכים להיות ערניים ולבדוק מדי פעם את האוכל.