10 טיפים למינימליזם שישנו לכם את הבית והחיים!

18:03 14.08.2024

10 טיפים למינימליזם שישנו לכם את הבית והחיים!

הנה 10 טיפים שעוזרים לנו לפשט את הבית שלנו. אני מקווה שהם יעזרו גם לכם!

 

1. הפכו את סידור הבית לחלק מהשגרה היומית או השבועית שלכם. אני עוברת על החפצים שלי בקביעות. אני תורמת דברים במצב טוב – כמו בגדים וספרים, וממחזרת או עושה שימוש מחדש בדברים שאינם במצב טוב. למשל, הייתה לי זוג מכנסי פיג'מה עם חורים. לא יכולתי לתרום אותם, אז גזרתי אותם לריבועים קטנים ואני משתמשת בהם עכשיו לניקוי.

 

2. נסו את כלל "אחד נכנס, אחד יוצא". כשאני קונה משהו חדש, אני תורמת חפץ אחד (או שניים) מהחפצים הישנים שלי. לדוגמה, כשאני קונה ספר חדש, אני תורמת ספר אחר לספרייה או נותנת אותו לחבר. אני מיישמת את הכלל הזה על בגדים, כלים במטבח ועוד. כלל זה עוזר לשמור על הסדר בבית!

 

3. פשטו את הריהוט שלכם. במהלך תקופת הקורונה, בעלי ואני קנינו ספה חדשה. זה אולי לא נשמע כמו טיפ למינימליזם, אבל חשבנו על הספה הזו שנים. הספה החדשה שלנו היא מודולרית, כך שהיא יכולה לשמש כמיטה, ככיסאות, והיא נועדה לשימוש ממושך. ניתן אפילו לכבס את הכיסויים במכונה!

 

4. שמרו על משטחים נקיים מעומס. משטחי העבודה שלנו, השולחנות, ומשטחים אחרים – כמו השולחן המשותף שלנו – יכולים להתמלא בעומס במהירות. כדי להימנע מזה, אנחנו שומרים על משטחים נקיים על ידי כך שלכל חפץ יש מקום משלו. לדוגמה, יש לנו ווים לתליית מפתחות, ארון לציוד אופניים, ואנחנו משתדלים לתלות כובעים ומעילים. להחזיר דברים למקומם הוא דרך פשוטה לשמור על משטחים נקיים, וזה לא לוקח הרבה זמן.

 

5. פשטו את המלתחה שלכם. כשחברים מבקרים, הם בדרך כלל לא עוברים על ארון הבגדים שלי, אבל אני מסתכלת בארון שלי כל יום. מלתחה פשוטה מקלה על חיי היומיום שלי, ואני לא צריכה לנקות את הארון בתדירות גבוהה. בנוסף, זה מרגיש טוב לתרום בגדים שאני כבר לא לובשת בקביעות. אני ממליצה ליצור מלתחת קפסולה או לנסות את שיטת קון מארי.

 

6. בחרו בעיצוב פשוט. אנחנו ממשיכים לבחור בעיצוב פשוט לבית שלנו. כתוצאה מכך, יש לנו הרבה מקום פתוח בדירה. זה גורם למקום להרגיש פתוח ונקי. חלק מהקישוטים האהובים עליי כוללים: הספה החדשה שלנו, מספר יצירות אמנות על הקירות, וכוננית ספרים קטנה. זכרו שלפעמים פחות זה יותר. אפשר ליהנות מהחפצים שלכם!

 

7. בחרו צבעים כיפיים. אתם לא חייבים לבחור צבעים ניטרליים כדי ליצור בית מינימליסטי. במקום זאת, בחרו בצבעים שאתם אוהבים! זכרו, זה המרחב שלכם. כשאתם מעצבים, בחרו צבעים וחפצים שמשמחים אתכם.

 

8. הפכו מדיה לדיגיטלית. לפני יותר מ-15 שנה, אני זוכרת שישבתי ליד שולחן האוכל ועברתי על ערימות של תקליטורים. החלטנו להפוך את רוב המוזיקה שלנו לדיגיטלית כדי לפנות מקום על המדפים. תרמנו את התקליטורים שלנו לספרייה כי רצינו לחלוק את המוזיקה שלנו עם אחרים. שקלו להמיר למוזיקה, סרטים ועוד לפורמט דיגיטלי.

 

9. וותרו על נייר מיותר. כמו אוסף התקליטורים שלנו, לאט לאט ויתרנו על ניירות מיותרים. אנחנו משתדלים להיות ללא נייר ככל האפשר. עם זאת, עדיין יש לנו מגירה מלאה בניירות בבית! ויש לי הרבה יומנים ישנים שאני צריכה לעבור עליהם. הגבלת כמות הניירות שנכנסות לחיים שלנו היא תהליך מתמשך.

 

10. שמרו על זה פשוט, תהנו, והיו עדינים עם עצמכם. המטרה שלי עם הטיפ הזה היא להמשיך ליצור בית פונקציונלי, נעים, ויחסית ללא עומס – לא בית מושלם או ללא רבב. כשמופיע עומס, אני שמה טיימר ל-10 דקות ומתחילה לסדר. זה מדהים כמה אפשר להשיג בזמן קצר, כשאני עדינה עם עצמי.